2015. január 7., szerda

Minden napra tüntetés???

Már megint kezd elgurulni a demokraták gyógyszere: ha az ember benéz bármelyik fészbuk csoportba, egymás után sorakoznak a tüntetési meghívók, lassan minden újsághírre demonstráció szerveződik, minál távolabbi időpontra annál jobb. Kéne megint egy kis józan ész, szervező kollégák, mert ebből így megint szétaprózódás lesz.




Január 7-e van, három nap múlva egy valósan közölt Orbánakarat ellen tartunk tüntetést: a gyülekezési jogot akarják csorbítani kétharmados törvénnyel. Nem szimbolikus ügy, véres valóság, ha ugyanis ezt meglépik, és annyiban hagyjuk, akkor a következő lépés az összes tüntetés betiltása lesz, úgyhogy ne tessenek annyira sietni a minél későbbi tüntetésekkel, mert lehet, hogy már nem is lesznek. Jómagyar demokrata ellenzéki szokás: marhára megtervezzük a jövőt, csak épp a jelenben sikerül mindent elbaltáznunk, így aztán a megtervezett jövőből sem lesz semmi. Látom, ahogy februárra már úgy sorjáznak az egymást ütő - azonos időpont, hasonló tematika - rendezvények, hogy még az Orbánstáb is csak kapkodja a fejét, és egyik ámulatból, akarom mondani röhögésből a másikba esik. Nem kell itt Nekik semmi veszélyre fölkészülni, a koordinálatlan akaratok oly szépen megosztják a tömeget, hogy lazán tervezgethetik újabb demokráciagyilkos lépéseiket. Kezitcsókolom, január van, annak is a legeleje, szép dolog föltölteni a tüntetésnaptárat jövő szilveszterig, de nem túl okos lépés.


Ha nem tudunk néhány fontos eseményre koncentrálni, és a belátható időn belüli, valós belpolitikai eseményekre reagálva, akkor semmit sem fogunk elérni. Már megint olyan érzésem kezd kialakulni, hogy nem a Cél a fontos, hanem az, hogy ki a szervező. Lehetne ugyanis józan ésszel, az erőket koncentrálva szépen sorba menni. Első téma: tüntetés a gyülekezés jogának szűkítése ellen, január 10, Kossuth tér, este 6. Aztán - mondom AZTÁN - jöhet a Merkeles látogatás, AZTÁN meg a mindenki egybe februárban, AZTÁN meg ha majd tényleg tudjuk, hogy Putyin jön-e, és ha igen, mikor, akkor jöhet a Putyin tematika. Mondom: szépen sorban, nem egymást kioltva, keresztbeszervezve, agyonreklámozva, mert ez így zűrzavarnak, meg tömegoszlatásnak jó, de az tudtommal Orbán érdeke, és nem a demokratáké. A lényeglátó, és időzítési képesség hiánya már sokszor ítélte vereségre a demokratákat, tán tanulni kéne ebből, és nem kapkodni. A nagy szervezési igyekezetben tessenek már egy pillantra megállni és rápislantani bármelyik fészbuk csoportra egy tüntető szemével: egymás alatt sorakozik 6 tüntetési meghívó, egyik távolabbi időpontra, mint a másik.


Szegény tüntető, akinek már amúgyis tele a hócipője az állandó kihaénnem szellemű keresztbeszervezésekkel, meg csak nézi, aztán továbbklikkel: kösz, de majd ha képesek lesztek kéthetente egy nagyot összehozni, mindezt valami végső, megfogható, és teljesíthető célra felfűzni, akkor megmozdulok megint, addig meg csak játszadozzatok. Már megint olyan érzésem kezd kialakulni, hogy a szervezők fontosabbnak tartják, hogy Ők legyenek a szervezők, mint azt, hogy egyébként sikeres legyen a tüntetés. Ettől egyszer meg már megcsömörlött a Nép, csaxólok, ezért maradt 10 ezer ember a kezdeti 100 ezerből. És azt meg azért mégegyszer, halkan, ám konokul elmondom: ha nem tudjuk megakadályozni a gyülekezési jog csorbítását MOST, akkor hiába tetszenek tüntetéseket szervezni KÉSŐBBRE, mert egy laza mozdulattal azokat is be fogják tiltani kétharmados többséggel. Szóval három nap múlva, 10-én a Kossuth Téren, este 6-kor tüntetés lesz a gyülekezés szabadságának megvédése érdekében, és ha ott nem tudunk elég erőt mutatni, akkor hiába szervezitek a későbbi tüntetéseket, mert nem lesznek. Gondoltam, csaxólok...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



26 megjegyzés:

  1. Éppen ideje volt ennek a csaxóloknak! Már tényleg mást sem nézek, mint az időpontokat! Ha a hülye magyar használná a szürkeállományát, akkor tudhatná, hogy ez a haramia banda órák alatt képes lezavarni bármilyen törvényt! És csak szerveznek, szerveznek...Közben eszükbe nem jut, hogy ha nem gyülekezhetnek egy újonnan meghozott jogszabályra hivatkozva, akkor kilőtték a szándékot,legyen az bármilyen nemes céllal is kigondolva.Szervezők! Minden akaratot először a Kossuth térre vinni január 10.-én a gyülekezési jog megnyirbálása elleni tüntetésre! Most kéne hatalmas egységet felmutatnunk, a hatalommal szemben, hogy elmenjen a kedvük örökre a jogaink nyirbálásától!

    VálaszTörlés
  2. Ezt csak azok nem értik, aki a kormány ügynökei!

    VálaszTörlés
  3. Igazad van Gábor.Néha a kevesebb a több.Éppen ezért nem igazán értem,miért kellett a másodikai tüntetés után ilyen kis szünettel a Kossuth térit is megszervezni ?Akik másodikán agyonázva jól megfáztunk,még a közepén tartunk a gyógyulgatásnak,így nem tudunk kimenni szombaton,pedig tudjuk,ott kellene lennünk.Persze most már mindegy is,a dátum meg van,én meg kénytelen vagyok itthonról drukkolni,hogy sokan legyetek és eredménye legyen a demonstrációtoknak. Sikerüljön rengeteg embert kivinnetek ! Üdvözletem minden tüntetőnek 4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Addig üsd a vasat, amig meleg"... A sebnyalogatás magánügy. Eddig is az volt a gond, hogy minden ráérős volt, fotelból nézték elég sokan- kevés "lázadozó" vonulását...
      Hallgassunk Gáborra, tudja mit beszél...

      Törlés
  4. Teljes az egyetértésem,szerintem az emberek többségégének,már a mindennapok leküzdése is nagy feladat,így hamar belefáradhatnak a puszta ellenállásba is,a hatalom erre a momentumra hajthat tudatosan és gumicsontokat vet a nép közé!Az első és alapcél ezt a hatalmat egységbe tömörülve elzavarni a kormányrúdtól!Első lépés a gyülekezési jog, bármilyen indok alapján való megváltoztatása ellen tüntessünk: 2015.január 10.18.00-kor Kossuth téren!

    VálaszTörlés
  5. Nem ide kell véleményt írkálni, hanem az efyik szervezőnek föl kell emelni azt a qrva telefont és egyeztetni......
    Addig marad a jó öreg római közmondás:
    "Divid et impera!"

    VálaszTörlés
  6. Tudom konok és kegyetlen amit írok.A civilek és a demokraták nagyon elbaszták a jan 10. gyűlekezési jog elleni demonstrációt. A magyar civilek és demokraták azon munkákodnak,hogy a gyűlekezési jog törvénybe lépése ellen írányuló demonstráció ne legyen síkeres.Az ég nem baszott ilyen hülye civileket és demokratákat.A vérnyomásom és a pulzusom az agyvérzés határát súrolja.Így délig be se kapcsolom a gépemet,mert megint a ninó jön értem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismered a mondást József:
      "Nagy az isten állatkertje, csak alacsony a kerítés."

      Törlés
  7. Szerintetek hány embernek és meddig kell 10-én a Kossuth téren tartózkodnia ahhoz, hogy egy szavahihető, felelős személy a hatalom részéről kijelentse: NEM NYÚLUNK A GYÜLEKEZÉSI TÖRVÉNYHEZ.
    Remélem senkinek nem fordul meg a fejében a várba, vagy a képviselői irodaházhoz, vagy .....??? máshová átsétálni mondjuk egy gumikerekes buldózer által vontatott, felvezető hangosító platós kocsival az élen.
    Még azt hinnék, hogy a tüntetők el akarnak érni valami eredményt.
    Mondjuk azt, hogy a jövőben is szabadon tüntethessenek és ne kerüljön sor valami tragikus eseménysorozatra.
    Bár már az is megfordult a fejembe, hogy Orbán addig provokálja a népet, amíg az okot nem szolgáltat a zemberek "megvédésére".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez már az én fejemben is megfordult,de az is hogy a gyülekezési törvény módosítás is "csak" egy gumicsont. Érdekes dolgok folynak a háttérben!

      Törlés
  8. Nos, egyre jobban bebizonyosodik, a magyar nép sosem volt az összetartásáról nevezetes. Tegnap végigolvastam néhány hszt több csoportban, itt is. Elkeserítő. A demokraták 1-1 eltérő vélemény miatt egymásnak esnek. ( Nem éppen kulturált sok esetben a véleménynyilvánítás sem.) A lerágott csontot elássák, majd kiássák, csócsálják gyakran az unalmassá válásig. 1-1 demokr.párt,-vagy face-es csoport vezetőjét egyik pillanatban piedesztálra emelik, máskor gondolkodás nélkül a földbe tapossák, ha kedvencüknek más lesz közben a véleménye az illetőről. Őket nevezik a feltétel nélküli rajongói tábornak. Nagy kárt tudnak okozni! Még párton, csoporton belül sem minden vezető ismeri fel őket. ( Vagy nem akarja.) Vannak köztük fotel-forradalmárok, és aktívak is. Ez utóbbiak viselik el nehezebben a más véleményt. Amíg nem változik a felfogás, Pisti11-gyel egyetértve marad az "Oszd meg és uralkodj!" ( Milyen ügyesen eltereik Veszprémről is a figyelmet! Oda sem ártana egy kis felhívás, hogy ne dőljenek be a "demokratikus" 17 párti jelölésnek! )

    VálaszTörlés
  9. Akit érdekel összefogás ügyben:
    https://www.facebook.com/events/1585147065038722/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Khmmm, pont ilyesmiről írtam, január 7 van, de már 11 februári tüntetés foglalja a fészbukot...

      Törlés
    2. Gábor! Csak a pontosság kedvéért, február 2-i. Megosztanád velünk, hogy január 10-re mely szervezetek támogatásáról tudtál megállapdni? Kaphatnánk, felszólalók névsorát? Terveztél szinpadtechnikát és erősebb hangosítást? Válaszodat előre is köszönöm, üdvözlettel: denis

      Törlés
    3. 11 februárit írtam, mert 11 darab februári tüntetés van, nem egyről beszélek. A 150 napja ott lévő technikánkat használjuk, párszor bevált már az elmúlt hónapokban, mikor otthagytak nekem 5000 tüntetőt a lelécelt szervezők. A többi meg tüntetés eseményénél kerül föl, időzítve.

      Törlés
    4. Gábor! Azt azért jól érzékelem, hogy van támogató viszony a jelzett és az általad szervezett "esemény" között? Mindkettőnek jól jöhetne. Pláne ha 2-án, Merkel parlamenti ottlétekor is összejönne valami.

      Törlés
    5. Minden demokratikus tüntetést támogatunk ab ovo, nem ezzel van a baj, hanem a kapkodó egymásra szervezésekkel. :)

      Törlés
  10. Jó reggelt, szép napot Demokraták!
    Nem akarok észt osztani már csak azért sem, mert ami van azt beosztanám magamnak!
    De, arany drága tündérbogárkáim!
    Gratulálok!!!
    Csak így tovább!!! Szerveződjünk keresztbe, menjünk le Parasapuszta külsőre, ott még biztosan jobban meghallja a Zorbán banda mit is akarunk!!!
    Mutassuk meg végre mekkora töketlen balfasz a magyar, égessük szarrá magunkat!
    Komolyan mondom, kezd elegem lenni az áldemokrata mindent összevissza szervező még véletlenül sem összefogó balfasz csürhéből.
    Aki ismer már az tudja, akár le is szarhatnám mi van a kis hazánkba!
    De eddig nem tettem, sőt majdnem minden tüntetésen ott voltam, ami részemről nem kis feladat.
    Viszont kezdek belefáradni abba, hogy bár állítólag közös a cél, de még azt is szétbasszuk amit mások (OGYM) augusztus 08.-a óta szisztematikusan felépítettek!
    Ismétlem Én vagyok abban a helyzetben, hogy akár le is szarhatnám, hogyan basszátok szét az országot.
    Ja, hogy hamarosan az Unió is azt mondja elég, és kibasznak minket titeket az Unióból, mondhatnám leszarom megyek alkalmanként 2-300 km-el többet azt szopjatok!
    Most 10.-én ott leszek betegen is a Nemzet főterén, mert most még érdekel mi lesz a magyar sorsa!
    De fogy a türelmem és az energiám is.

    Gondolkozzatok kibaszott demokrata elvtársak!!!
    Mi a fontosabb, köpködni és nem szóba álni a Tuareggel, akinek mint OGYM állandó folyamatos tüntetése több mint 150 napja 0-24ig kint van a Kossuth téren, vagy veszitek végre a pléhpofát és bekopogtok azon az ajtón ami tárva nyitva áll minden Orbán takarodj Demokráciát és Európát skandáló igazi Demokraták előtt.

    Csaxolok, én is mint Gábor szokta.
    Lehet kritizálni a stílusom és a szabadszájú vélemény nyilvánításom miatt!
    Lehet, demokrácia van!!! Még egy kicsit!!!
    De pont leszarom, és le 7s fogom addig szarni amíg itt és minden forumon azzal szembesülök, hogyan faszkodnak az elvtársaink és azt kell végigélnem, hogy hogyan adtok tejhatalmat a fidess-kdnp-jobbik triónak!

    ISMÉTELTEN FELSZÓLÍTOK MINDEN MÉG MEGMARADT DEMOKRATÁT,
    ORBÁN ÉS FIDESS BUKTATÁSRA MEGYÜNK ÉS NEM AZ EGYPÁRT RENDSZERŰ DIKTATÓRIKUS ÁLLAMBA!!!

    Igen lehet itt játszani az emberek érzelmeivel, lehet csak kurvára nem vezet sehová!!!
    Magyarosan szólva, ez a kedvenc hasonlatom: BASZNI IS ÉS SZŰZNEK MARADNI EGYSZERRE, AZ NEM MEGY!!! HA TETSZIK HA NEM EZ VAN!!!

    HAJRÁ DEMOKRATÁK!!!
    HAJRÁ KÖZTÁRSASÁG!!!
    ÉLJEN AZ EURÓPAI ÚNIÓ!!!
    ÉS IGEN IS HAJRÁ OGYM!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt még nincs dugás! Ez csak petting mindenki részéről. Itt még csak szűz, csak az előjátékig merészkedő "forradalmárok" vannak. Minden papírról olvasós makogó "szónokot" behív a műsorába Kálmán Olga, aki műsorának szerkesztője is. Gábort miért nem, most szombat előtt? De utána se fogja. Miért? A Hitgyüli/Orbán paktum miatt? Megtudjuk valaha ebben a "szűz" világban?

      Törlés
  11. Nem árt!!!! HA egyszer egy cikket de mondhatnám,vagy hívhatnám fel hívásnak HA többször elolvasná. / Nem szégyen??/

    VálaszTörlés
  12. Halkan mondom: a demokrata közönség annyira ki van éhezve arra, hogy végre történjék valami, hogy a világ legkönnyebb dolga manipulálni ezt a tömeget. Pontosan ez történik.
    Habony keleti harcművészettel foglalkozott, aminek a lényege, hogy az ellenfelet nem kell letámadni, hanem az ő saját energiáját kihasználni úgy, hogy elhajolsz előle, és ő teljes saját erejéből kenődik a falra. Pontosan ezt a taktikát figyelhetjük meg.
    Nem rontják a renoméjukat rendőri keménykedéssel, csak nyugisan figyelnek, és tüntetéseket szerveznek. Egyszerűen nem tudhatjuk, és valszeg soha nem is fogjuk megtudni, hogy a lánglelkű szervezők közül ki a balfék, és ki titkosszolgálati zavarkeltő. Csak következtethetünk, és szerintem az is elég. Viszont sajnos, a bizalomból vissza kell venni, és végre-végre megtanulni, hogy nem mind arany, ami fénylik!

    VálaszTörlés
  13. Az előző posthoz szólt hozzá Kiss Ida aki fehívta a figyelmet arra, hogy már el is felejtettük, hogy tart még a Kunigunda utcai a médiatörvény ellen, és a Szabadság téri, a horroremlékmű elleni 0-24 órás tüntetés is! Mind nagyon hasznos céllal, de sajnos azt is megmutatják, hogy nem hatékonyak a 24 órás néhány fős tüntetések! Csak tömeggel lehet nyomást gyakorolni, éppen ezért nem lesz nagy érdeklődés erre a tüntetésre, mert nem az a lényeg, hogy minden nap még éjszaka is ott ügyeljen valaki.
    Ott vagyok minden tüntetésen, de az igaz, hogy most már van annyi, hogy szelektálni kell!
    Én inkább a "sikeresen" elb@szott törvények azaz vasárnapi nyitvatartás elleni és útdíj elleni tüntetésekben látom a mozgósító erőt, ez valóban tömegeket érint!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem, tehát szerinted a gyülekezési jog csorbítása kevésbé fontos, mint a vasárnapi nyitvatartás. Szerintem meg nem. Ugyanis ha ezt megengeded, akkor legközelebb már tüntetni sem mehetsz, semmi ellen. :)

      Törlés
    2. Ma hallotam a hiradóban, hogy a 10-ei tüntetés okafogyottá vált. Csak teszt volt a Gulyás beszólása, megnézték mi a reakció rá aztán ma azt mondja a Fidesz, hogy Gulyás G. csak magénvéleményt fogalmazott meg! Tehát kamu az egész ügy.
      Az útdíj meg a vasárnapi bezárás viszont valódi sz@ros ügy, sok más mellett!

      Törlés
  14. Egymást ölik meg a tüntetők!!!Ez a magyar mentalitás és gondolkodás!!!Ezt lehet megosztani és tovább uralkodni!!

    VálaszTörlés