2016. április 22., péntek

Ügyes

A magamfajta nem épp otthonülő típusú újságírónak időnként adódnak sűrű pillanatai: terepakcióimért cserébe a Rezsim rendőrségre, meg bíróságra rendel, és ez kötelező program. Ilyenkor nincs időm írni, ez történt az utóbbi napokban.




Most épp a legsúlyosabb "ügyem" volt ismét terítéken, immár négy éve folyik az eljárás, tán még ezévben kénytelenek lesznek valami ítéletfélét kiizzadni, mert már minden törvényes halasztási lehetőséget kimerítettek párszor. Húzzák, mint friss menyasszony éjszaka a lepedőt, már lassan kárérték sincs, nembajaz, cikkezni lehet róla, megszámoltam, eddig a Narancsmédiában 32 esetben voltam címlapon közveszélyes bűnözői magatartásom miatt. Szerintem már rég megelőztem Gyurcsányt karaktergyilkosság-ügyileg, és lassan utolérem Császy Zsolt ősbarátomat és harcostársamat is. Apropó, Gyurcsány, és apropó Császy. Az előzőt mindenki ismeri, utóbbit azért kevesebben, írtam róla egy összefoglalót régebben, javallom elolvasásra, e cikk megértése szempontjából hasznos lesz. Előzőt régen tiszteltem, ez mára elmúlt, utóbbit továbbra is, és maradéktalanul. És itt jön a lényeg.


Olvasóim, és a Demokrata Ellenállás - DE! szimpatizánsai tudják, hogy április 25-re terveztünk egy tüntetést a Rezsim és annak kollaboránsai ellen az Alaptörvény nevű demokráciagyilkos bizbasz elfogadásának ötödik évfordulója kapcsán. Az előzmény az volt, hogy Gyurcsány a Sándor Palotánál kívánt ugyanekkor tüntetni, és épp az Alaptörvény ellen. Na, ettől azért a minimál moralitást, tisztességet még értő és érző embernek föláll a hátán a szőr: már mégse az tüntessen az Alaptörvény ellen, aki két éve arra fölesküdve melegszik a Bábparlamentben, élvezve annak minden gyümölcsét, és biztonságát. Különleges tüntetést szerveztünk, ahol egyszerre demonstrálunk a Rezsim által meghozott Alaptörvény, meg annak hű kiszolgálói, a látszólagos tüntetők ellen. Csakhát történt egy malőr, és épp ezért a cím: Ügyes. A DK ugyanis megnyerte szónoknak Császy Zsoltot, és az meg alap, hogy NEM tüntetünk még látszólag sem ellene, ugyanis Ő hiteles ember.


Mikor az ellentüntetést a nyilvánosságnak bejelentettem, nagy volt a pánik DK-oldalakon, épp taglalták, hogy a Tuareg az mindenre képes, és fölhozták az Orbánék elleni korábbi akcióinkat. Na, lehet megnyugodni, lassan mondom, hogy mindenki megértse: a saját tüntetésünket NEM TARTJUK MEG. Nem tüntetünk olyan helyen, ahol Császy az egyik szónok, most sem, és máskor sem. Fel szokott Ő az általam szervezett tüntetéseken szólalni, 2012-ben legelőször, Józsefvárosban, Kocsis Máté ellen, legutóbb meg a Kossuthon, 11 napos állandó, sátras tüntetésünk nyitónapján. Együtt nyomtattunk és terjesztettünk szamizdatokat 1988-ban, a Kádár Rendszerben, együtt harcoltunk az akkori párt és KISZ-főnökök ellen - épp Gyurcsány volt a Főkiszes akkor -, együtt harcolunk azóta is bármiféle önkény ellen, együtt kapjuk a koncepciós pereket a Rezsimtől, hát nem fogok ellene tüntetni az egyszer biztos. És ez tényleg ügyes húzás volt a DK részéről, pontosan tudják, hogy ezzel távoltartanak, meglépték, távolmaradunk.


Mikor a tüntetést a BRFK-n bejelentettem, tárgyalást folytattunk az ottani rendbiztosokkal. Garantáltam, hogy nem fogunk beszivárogni Gyurcsányékhoz, nem követünk el direkt provokációkat, azt Orbán fanjai ellen tartogatjuk, bár valszeg nem lett volna nehéz olyan szitut létrehozni, amiben valamilyen zsigerdékás ütni fog. Volt már ilyen, joggal tartott a DK vezetése ettől, ismerik saját maradék tagságuk szellemi színvonalát. Mikor egyeztettük a rendőrségen, hogy akkor mire is készülök, tájékoztatást adtak, hogy a DK-s tüntetésnek mi a napirendje: ilyenkor ez kötelező feladat számukra, hiszen garantálniuk kell, hogy a két tüntetés egymás mellett békésen lemehessen. És az eredeti DK-tüntetésen összvissz két felszólaló volt. Aztán ahogy bejelentettem a dupla ellentüntetésünket, és annak megtartása jogerőre emelkedett, hirtelen elkezdett durván felduzzadni a felszólalók száma. Kovács László, Sándor Mária, Császy Zsolt.


És most akkor megvonom a vállam, elmosolyodok kicsit és annyit mondok: örülök, hogy a Rezsim által legsúlyosabban zaklatott Császy Zsoltnak végre kellő nyilvánosságot biztosít egy komoly lakájmédiával rendelkező parlamenti párt. Hát nem furcsa? Mindeddig CSAK az általam szervezett tüntetéseken kapott szót az Ország kevés igazi ellenzékijeinek egyike, aki a Rezsim elleni harcában hozzám hasonlóan már minden egzisztenciális alapját feláldozta az igazmondás oltárán. Most meg egyszercsak ott lesz egy élőben közvetített tüntetés színpadán, szónokként. Helyes, támogatom. NEKI ugyanis valóban van hiteles mondanivalója az Alaptörvényről, ugyanis MINDIG az ellen küzdött, ellentétben a rendezvényt szervező meghívóival, akik pedig a mindennapokban egzisztenciájukat épp az Alaptörvénynek köszönhetik. Mondok valamit a jövőre nézve is: ha a DK a jövőben is garantálni kívánja, hogy ne tartsunk ellentüntetést, mindig hívja szónoknak Császyt, örülni fogunk Neki.

Mert kellenek hiteles emberek.


12 megjegyzés:

  1. Atya gatya! Ki kínált meg ismeretlen eredetű cukorkával Gábor?

    VálaszTörlés
  2. Figyelemre méltó buktaelhárító lépéseknek lehettünk tanúi, mindkét oldalon.
    Szerencsére jó cél érdekében.
    Lehet reménykedni!?

    VálaszTörlés
  3. Én még mindig azt mondom Neked kedves Tuareg barátom, hogy át kellene gondolnod: hátha mégis Te látsz most valamit törött szemüvegen keresztül, és csak az van, hogy Császy Zsolt nem bosszútól, vagy sértődöttségtől vezérelve politizál?! Egyébként meg furcsa, hogy amíg eddig csak Gyurcsányt és a parlamentben melegedő DK-s képviselőket fikáztad, ebben az értekezésedben mintegy lehullt a lepel, mert ebben már az egész DK-ás pártszimpatizáns tömeg szellemi képességét minősíted. Persze jogos lenne a kérdés, hogy honnan vindikálod ehhez a jogot?...de nem teszem fel a kérdést, mert a választ mindenki maga adja úgyis meg. Okos lépés volt lefújni az ellentüntetést a saját oldalon, amin megint hetekig röhögne a fideszes sajtó, ugyanakkor -nem tudva, hogy az általad is sokra tartott, és tisztelt Császy Zsolt mit fog mondani, lehet elhamarkodott is, mert előfordulhat, hogy csak a tüntetésed előjelét kellene az ésszerűség oltárán feláldozni, és megváltoztatni. Nem tudhatom, nem tudhatjuk.....de azt igen, hogy mindegyikőnk egy célt akar!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedsz, számtalanszor leírtam már mindenütt, hogy tényszerűen a legostobább népség a magukat demokratának nevezők között a DK fanatikusok csoportja. Egyébként meg elég beleolvasni bármelyik DK-s csoportba cseppet, hogy kristálytiszta legyen a valóság :)

      Törlés
    2. Remelem nem az zajlik megint, hogy hiteles ellenzekieket transzformalnak le alellenzekive mint az emlitett ket szereplo, Sandor es Csaszy. Nem egeszen ertem, hogy mi ebben a ravaszsag vagy logika, hogy ha DYF tuntetesen igazinak tudott ellenzekiek szerepelnek, akkor ti ott nem tuntettek. Ezeknek az embereknek az ellenzeki oldalon kellene felszolalniuk. Ha GYF megnyerte oket, veszteni fognak hitelessegukbol. Emberi oldaltol ertem oket. De ha te miattuk lepsz vissza, akkor mar te is tettel egy lepest az alellenzekiseg fele. E pillanatban igy latom, bar meg nem olvastam el a Csaszyrol szolo cikket. Engem mar az is megdobbentett, hogy Sandor GYF mellett szolal fel.

      Törlés
    3. A felszólalók hitelvesztésével egyetértek, Császy azonban oly mennyiségű erkölcsi tőkét halmozott föl, hogy ennyi belefér. Sándor Marcsi a párttüntetéseken való növekvő számú megjelenésivel el fogja veszteni a varázsát, majd rájön menetközben, tán még időben. A Jobbiknál fellépnie meg ultragáz.

      Törlés
    4. Egy ember hitelességét az általa előadott gondolatok, képviselt elvek, értékek (érdekek) valamint ezek tükröződése a ő múltjában; ezek jelentik számomra.
      Az kevésbé, hogy hol van alkalma megnyilatkoznia, különös képen ismertsége kezdeti szakaszában.
      Persze a fent konkrétan nevezetteknek vigyázniuk kell a szerepléseik alkalmával, ha nem akarják a mai magyar PÁRTpolitika örvényében találni magukat.
      De az sem baj, ha az örvényben már forgók nem minősítik Őket, főleg nem negatívan és távlatosan,("belefér" az egyiknek, "varázsvesztést" előlegezve a másiknak).
      Bízom abban, hogy a felszólalások nem valaki, nem egy PÁRTpolitikai közösség, hanem a polgárok mellet hangzanak majd el.

      Törlés
    5. Szakmaszerűen jelzek előre várható történéseket. Be szoktak jönni. Sajnos :)

      Törlés
    6. Atgondoltam, ha Csasszy es Sandor ugyanazokat mondja, mint eddig, akkor az igazi ellenzek teglaikent GYF veszit veluk, mert a mondanivalo a lenyeg, nem a lobogo, ami alatt felszoolalnak. Igy valoban felesleges egy ellentuntetes ugyanakkor.

      Törlés
  4. Abban egyetértünk Gábor, hogy a DK köreiben is fellelhető a személyi kultusz, de szerintem ezt nem Gyurcsány táplálja, hanem a nép maga. Emberek különbözőek, van, akinek szüksége van az ilyen érzelmi kötődésre a vezetőhöz, akit követ. Ettől még tényleg ne bántsd a DK szavazóit, nekem is vannak közöttük barátaim, jóravaló értelmes emberek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan fogalmaztam: "saját maradék tagságuk szellemi színvonalát". A tagságról beszélek, nem a szavazókról :)

      Törlés