2016. február 28., vasárnap

Őfelsége, a Nép

Helye van minden demokratának mindenütt, tüntetésen, neten, ez eddig oké. Virágozzon száz virág, a sokféleség erősebbé tesz, ez is rendben. De március 15-e sorsfordító lehet, ha el nem szabjuk. Úgyhogy beszéljünk erről kicsit.




Demokrata önmaga fölött csak egy Felséget ismer el: a Népét. Ha a Nép szabad versenyben, tisztességes és egyenlő viszonyok között kinyilvánítja a szándékát, akkor azt mindenki tudomásul veszi, és aszerint cselekszik. Orbánt épp azért nem fogadhatja el demokrata az ország vezetőjének, mert amilyen körülmények között választást nyert, az minden volt, csak NEM szabad, tisztességes, és egyenlő. Ám a demokrata térfélen azóta a választás óta zajlik a szereplőválogatás. Jönnek-mennek különböző emberek, felvillannak, eltűnnek, civilkednek, pártoskodnak, mondom: nincs ezzel baj, nagy választékból könnyebb a választás. Ám a demokrata ellenzék szereplőválogatása a Kossuth téri esernyős tüntetéssel végetért. Hidegben, esőben 30 ezer ember gyűlt össze a Kossuthon, mert a Szakszervezetek hívták. Nagyságrendileg több ember, mint amennyit bárki más össze tud hozni utcán. És más a súlya közvéleménykutatások semmire sem kötelező otthoni jobbhíján ikszelgetésének, mint odamenni a Hatalom arcához, és beleordítani: Orbán Takarodj!

Láthatóan megy a vergődés sokaknál, hogyan lehetne a feldübörgő népharagnak valami más irányt szabni. Röpködnek a politikai lufik látszatbojkottól a népszavazásig. Ezek erőlködések, ismerjük a feladóikat, mindenből próbálnak egy kicsit lekanyarítani, hátha valahogy odaférnek a fazékhoz. De csaxólok: NINCS FAZÉK. Diktatúra van, amit a parlamenti melegedők segítenek két éve fönntartani, demokráciának hitelesítve az önkényuralmat. És most eljött az idő, így két év után, mikor Őfelsége, a Nép végre DÖNTÖTT. Kiválasztotta a Szakszervezeteket, hatalmas tömegben fölsorakozva mögéjük. Aki innentől ezt az akaratot nem veszi figyelembe, az sem nem demokrata, sem nem ellenzéki. Március 15-ig lehet játszadozni, tegye mindenki úgy a dolgát, ahogy jónak érzi, még haszna is lehet. Ám március 15-e már nem játék. Ott mindenki, mondom MINDENKI csak egyet tehet, ha valóban Orbánűzés a célja, és nem valami magánszínielőadás: fölsorakozni azok mögé, akiket a Nép kiválasztott arra, hogy harcba vezessék. És mivel a Nép által kiválasztottak március 15-én a Hősök terén gyülekezve, onnan az Andrássy úton végigmenve a Kossuth térre gyűlnek, így aztán mindenki velük tart, aki tényleg elfogadja a NÉP DÖNTÉSÉT.


A Kossuth téri esernyős tüntetés új fejezet a demokrata ellenzék történetében. Olyan dolog indult el, aminek van íve, van kifutása, és minden nyitott kérdésre képes válaszolni. A Szakszervezetek hatalmas tüntetéseket tudnak összehozni, ha azok is hatástalanok, képesek országos sztrájkra, ezzel megrendítve a Hatalmat. Erre pedig rajtuk kívül senki más nem képes. És mindezen cselekedeteikkel képesek fölbátorítani mindazon embereket is, akik a politikai passzivitást választották korábban. Ők az egyetlen erő, amelyik képes az Orbánék által meggyötört, és tönkretett 8 millió Honfitársunkat egységbe kovácsolni. Ők képesek létrehozni azt a közhangulatot, azt a társadalmi lélektani változást, amely végül összeroppantja a Rezsimet. És Ők képesek aztán valóban szabad választásokat kiírni, és azokon választási pártként elindulva hatalmas fölénnyel nyerni, mert rájuk nem vonatkozik az elmúlt 25 év összes mocska, és szekértábor logikája. És persze azt is pontosan tudják, hogy mit kell ágazatilag tenni, és mit kell össz-társadalmilag. Szóval a lehető LEGJOBB verziót választotta a Nép, nem volt könnyű szülés, de megérte várni. És akkor innentől nekünk csak egy dolgunk van: segíteni Őket, önzetlenül, és addig, amíg csak szükséges.

Mert Őfelsége, a Nép így döntött.


10 megjegyzés:

  1. Miért kell valódi sztrájkkal várni? Szerintem látszat sztrájkkal nem megy senki semmire. Nincs elégséges szolgáltatás, csak sztrájk van. és akkor az orbán kormány mehet a csillagba udvart söpörni.

    VálaszTörlés
  2. Tuareg jót írtál megint! Még akkor is így van, ha tudom rólad, hogy liberális eszméket vallasz és az nem túlságosan szakszervezet párti. Na de hagyjuk, ne személyeskedjünk. A téma és a helyzet ettől sokkal fontosabb.
    Valóban a helyzet biztató, és az is igaz, hogy a jelenlegi politikai töketlenkedést, már ami az ellenzéket illeti, mert lássuk be orbánék profin teszik a dolgukat, szóval a népnek már nagyon tele a tőke ezzel a helyzettel. Csak hát a nép, önmagában nem tud tenni semmit, nem csak azért mert nehezen kézzelfogható halmaz, szerteágazó érdekkel, hanem azért is, mert ebben az állapotában mindenki csak a saját érdekeit nézi és artikulálja. ÉS van még egy nagyon fontos akadály, hogy a népnek nincsenek meg az eszközei arra, hogy ha már felismerte érdekeit, azokat beintegrálja a hatalomba, pontosabban a hatalmi döntésekbe. (Itt csak megjegyzem, hogy 1.) az emberek cselekedeteit érdekeik vezérlik. 2.) az emberek nem mindig ismerik fel a valódi érdekeiket.)
    Erre találták ki a képviseleti demokráciát, aminek a lényege lett volna, hogy egy rész segítse az érdekek felismerését, más részt tegye lehetővé ezen érdekek felszínre kerülését és demokratikus ütköztetését. Nos, ez nem működik. Egyik funkciója sem!
    Jelenleg a polgári demokrácia keretei között versengő pártok nem alkalmazzák ezeket a funkcióikat, vagy ha alkalmazzák is erősen titkolják a nép elől. Mindegyik a nép pártja akar lenni, össztársadalmi érdekek képviseletét deklarálja kifelé, a valóságban viszont ez lehetetlen, tehát hazugság. Hogy mindenki pontosan értsed, miről beszélek, egy példa: A Fidesz, Orbán néppárt és nemzeti érdekeket képviselő pártként deklarálja magát, korábban még plebejusok (köznép) pártjának is, közben mindenki láthatja, ma már nem is tudja titkolni, egy új nemzeti, tőkés uralkodó osztály (nemzeti burzsoázia) létrehozásán dolgoznak, amelyeket lehetőleg családtagjaik, feltétlen hívei közül jelöl ki, azok érdekeit képviselik. E célja alá rendel mindent, ezt szolgálja minden cselekedete, kommunikációja, és e célok elérését a nemzet érdekei felé helyez.
    Ezt a kis kitérőt meg kellett tegyem ahhoz, hogy lássuk, hanem értsük is a probléma valódi okát és nagyságát.

    Természetesen az sem vigasztalhat minket, hogy a polgári demokráciák válságban vannak, nem csak nálunk, mindenhol a világban, innen eredeztethető a népek ellenszenve a pártokkal, a politikával szemben, mindenhol csökken a választásokon résztvevő választó polgárok száma. A magyar sajátosság, specifikum ebben, hogy a magyarországi demokráciát, még az általánostól is eltérően is, alárendelték egy párt, és egy cél érdekében. A magyar állam felépítménye, beleértve ebbe nem csak az erőszakszervezeteit, hanem a kvázi demokratikus intézményeit is a fenti célok alá rendeltettek, élükre úgynevezett párt katonákat neveztet ki, választat meg.

    Rövidre zárva a lényeget. Ebben a helyzetben, a nép előtt nincs más lehetőség, mint a totális ellenállás, ezzel a diktatúrával szemben. Ennek eszközei, megszervezői, elősegítői kell, hogy legyenek, a szakszervezetek, egyrészt mert még ők azok, amelyek viszonylagosan, de csak viszonylagosan (!!) függetleníthetik magukat a hatalomtól, és rendelkezésükre állnak azok az eszközök, amellyel mozgósíthatják tagjaikat, a népet.
    A jövő nagy kérdése az, hogy a szakszervezeti vezetők, és testületeik, TUDJÁK-E? MERIK-E?
    Hamarosan kiderül...

    VálaszTörlés
  3. A Sztrájk csak akkor hatásos fegyver, ha nem válogat, hogy ki vehet és ki nem abban részt. (A Bíróság nem tud mást tenni, mint a törvényi előírás szerint dönteni a két fél között.)

    Egyszer, ha azt mondjuk, hogy ez a mostani nem demokrácia, akkor az általa hozott sztrájkot "gátló" törvények is felülíródnak és az sztrájkol, aki annak szükségét érzi. Történetesen nem marad buszvezető és a járművek a telephelyen maradnak, hát ez történik, de aki sztrájkolni akar, az azt tegye. Ezért nem lehet a sztrájk szervezőket felelőssé tenni, hisz mindenki maga dönti el, hogy Ő azon részt vesz, vagy nem.

    Bármilyen demonstrációt meghirdetnek a pártok, vagy a Kormány, azon is csak az vesz részt aki akar, Ők csak a lehetőségét teremtik meg, hogy azon részt vegyenek az emberek.

    Na a SZTRÁJK felhívás is ilyen és semmi köze ahhoz, hogy van-e elégséges szolgáltatás, vagy nincs. Annak biztosítása nem a SZTRÁJK felhívás elindítójának a feladata, hanem az illetékes gazdasági vezetőjének, hisz ezért kapja a fizetését.

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem a tanároknak nem éppen az orsós takarodj a jelszavuk,még mindig puhák egy valódi váltáshoz,kevés az nekik ha páran kimondják a bűvös szót,ahogy történt utóbb is,annyi jött le,páran elkezdték skandálni (TI) de elhalt a rendszerváltást követelők hangja!Erősebb fellépés kell és talán nem ártana az amazonok lágy dallama mellé egy keményebb hangot megütő szély ha már egybe van a tömeg! Nincs miért tovább várni,minden elvesztegetett pillanattal cdak egy stadion nő ki a földből mi meg éhen döglünk!

    VálaszTörlés
  5. Az elégséges (köz)szolgáltatás biztosítása az állam feladata, és ennek számos esetben, érezhetően még "békeidőben" sem tesz eleget.
    A hatalom urai ezt a fogalmat sztrájk esetére is azért vezették be, hogy a sztrájk fegyverét használni akarókat elbizonytalanítsák, a megvehető vagy megfélemlíthető szervezőket befolyásolhassák, a tárgyalási hajlandóságot mellékvágányra vigyék, időt nyerjenek, ellenerőt szervezhessenek.
    Ez az ellenerő --az erőszakszervezetek mellet-- lehet: sztrájktörők alkalmazása vagy a hatalom alá rendelt, általa utasítható személyek kötelezése a sztrájkolt tevékenység elvégzésére. (pl.: katonák vezetik a buszokat, mozdonyokat...., kormánytisztviselők és papok tanítanak az iskolákban, a Fidesz orvos politikusai rendelnek a rendelőkben, a minisztériumi és főhivatali titkárnők, a kormánypárti politikusok celeb feleségei ágytálaznak a kórházakban...stb)
    Ha ez nem működik, akkor nincs más választás mint a sztrájk-követelések teljesítése, aminek persze része a sztrájkolók teljes és feltétel nélküli büntetlensége.
    A sztrájkban való részvétel, szakmai elkötelezettség és becsület dolga. Ebből következően a bénított szakterület elfogadható mértékű ellátása is az, amit az ellenérdekelt fél és a bíróság sem tud jobban megfogalmazni, mint azok akik az ágazat sorsáért, a normális működéséért éreznek felelősséget.
    A szakmai hozzáértés, felelősség, becsület alapján nyugodtan lehet munkabeszünteni, munkalassítani, nyomást gyakorolni a hatalomra, amely láthatóan nem a NÉP javát szolgálja hanem éppenhogy magának és klienseinek csoportosítja át annak maradékát is.

    VálaszTörlés
  6. Jobb képviseleti "demokráciát", mint ami sok száz, -ezer évig működött István király uralkodásáig (tizedes rendszer)nem kell kitalálni! Csak be kéne vezetni.

    VálaszTörlés
  7. Mikor lesz a tüntetés? Nekem ezen a napon anyámról is meg kell emlékeznem a temetőben. Be kell osztanom az időmet!
    Más:
    Azt hiszem van egy néhány újszerű, pénzbe nem kerülő, sok szervezőt sem igénybe vevő ötletem, melyet nem hoznék nyilvánosságra, mert az újdonság varázsa is hatna! Kivel lehet beszélni???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Délután 3-kor gyülekező a Hősök Terén, onnan indul a menet az Andrássyn végig a Kossuthra. Ötleteidet meg ide tudod küldeni: 08.szabogabor@gmail.com

      Törlés
  8. Ma is lesz menet, vagy csak március 15-én?

    VálaszTörlés