2016. október 21., péntek

Pánik

Kitört a pánik Fideszkörökben, mióta Juhász Péter is bejelentette: kifütyülés lesz a Diktátor jussa vasárnap délután.
Megy azóta a vad telefonálgatás, toborzás bértapsikolókért, végigcsörgetik a Kubatov-listát a Narancselvtársak. Trollözön lepte el a demokrata netes felületeket, tévinfókat indítanak, sokéves cikkeket osztogatnak, erődemonstrálnak, miegymás. Valóban ekkora lenne a súlya egy szimpla kifütyülésnek? Valóban a teljes hatalmi gépezetet be kell vetni az elkerülésére? Igen, valóban. Orbán pontosan tudja ugyanis, hogyan került hatalomra. Ráadásul kétharmados teljhatalomra. ÍGY. Kifütyüléssel, utcai aktivitással, mindenütt és mindenkor megmutatva az éppen kormányzó erőről: népszerűtlen, a Nép kifütyüli. És most épp visszanyal a fagyi.


Ezt pofázom évek óta. Hogy nem megy máshogy. Mindaddig az ország kényelmesebb fele otthonülve nyeli az újabb maszlag-adagokat, amíg úgy érzi: a Rezsim fölényben van. Orbáni tömegeket lát, általa megnyert választásokat, mindenhatóságot, sérthetetlenséget. Tipikus történet, ez a meztelen király meséje. Csak egyszer kell rádöbbenni: nem, nincsenek többen, nem, nincs teljhatalma, igenis elzavarható, és vége is lesz gyorsan a gyászkorszaknak. A kifütyülés pedig a társadalmi robbanás gyutacsa. A hógolyó, amiből lavina születik.


Mit sem ér ugyanis a médiafölényük, ha egyszer képtelenek élőben lekeverni a fütyülést az adásból. Illetve hát pont a saját médiájuk lesz a végzetük, mert ha hírt ad Viktorról, akkor arról is, hogy mi is a Nép véleménye róla. Vagy nem ad hírt, de akkor meg megerősödik a gyáva, Népétől rettegő, bujdokló vezető képe, az meg szintén föloldja a félelmet. Egyszerű ez a móka. Minél többen és minél többször kell kifütyülni a Diktátort. Aztán ha kialakul ennek a kultúrája, akkor a főembereit is. Pesten, vidéken, mindenütt, mindenkor.


Az Ország jövőjét NEM a jelenlegi pártszavazók fogják eldönteni. Választási helyzetben a Fidesz simán nyer, nem változnak jóideje érdemben az arányok. Az Ország jövőjét az a nagyjából 50%-nyi magyar fogja eldönteni, aki ma totál passzív, vagy kényszerből dob egy ikszet a közvéleménykutatónak, jobb híján alapon. Négymillió ember. A fütyülés Nekik szól. Őket akarjuk, Őket KELL felébreszteni. És tapasztaljuk, hogy az nem könnyű. És azt is, hogy erre demokráciákban szokásos módszerek - sajtózás, beszédek, miegymás - alkalmatlanok. A kifütyülés ellenben remek, és kivédhetetlen eszköz. Savként oldja a diktatúrát.

Öntsünk rá bőven vasárnap.


19 megjegyzés:

 1. Reméljük,jól belerúgnak a "fütyülődbe" a kopaszok..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mondom kellemes hölgy lehetsz. Fura kívánságaid vannak. Szerencsétlen lehetsz igazán és ostoba.

   Törlés
  2. Téged meg picsán rúgnak , ócska ringyócska !

   Törlés
  3. szedsz valamit? talán kellene! az ilyen pszichiátriai betegségek csúnyán el tudnak ám hatalmasodni kezeletlenül. Nézd csak meg viktort!

   Törlés
  4. Miért is reméled? Kopaszokkal akarod elhallgattatni a nemtetszést az országban? Mindenkit megveretnél, aki ki meri fütyülni a Viktort? Csak nehogy egyszer olyan kormány legyen, aki ellen te tüntetnél...

   Törlés
  5. Te is egy vagy az ócska fütyesz bérncek vagy a sggnyaló hívők közül...Anyád tudja mit szült és nevelt EMBER helyett ???

   Törlés
  6. Nem sértem mag csak egyszerűen ez a véleményem magaról:������������������������beeeeeeeeeee beeeeee

   Törlés
 2. És vannak akik az "ÜNNEP MÉLTÓSÁGA" feliratú mentőövet dobálják kollaborálva annak, aki egyébként soha nem jelenik meg más, kifütyülésre alkalmas szituációban.
  Nem mellesleg minden ünnepet kisajátít a saját hatalmi céljai érdekében.
  Nem kéne tenniük, nekünk meg bedőlni nem kéne.

  VálaszTörlés
 3. Az,hogy milyen módon megy a toborzás ,meg tudom erősíteni.Elektronikus levelet kaptunk a céges e-mailunkra,hogy menjünk ünnepeljünk együtt. A levél alján pedig az áll,hogy a cégnyilvántartásból vették az e-mail címet.

  VálaszTörlés
 4. De jó, hogy nem "Mária" országa vagyunk! Olyan sötétség lenne, hogy az orrunkig se látnánk!

  VálaszTörlés
 5. Toboroznak, de hogy? Telefonon felhívnak embereket, hogy menjenek ünnepelni, aztán kapuval zárják ki őket, beléptető rendszer, motozás? Több lesz a biztonsági, TEK-es, rendőr, mint a tüntető. Nem egyszerűbb és olcsóbb lett volna kirendelni a hivatásosakat civilben? Félnek, nem alaptalanul. Repedezik már a jégfal, lassan megindul itt is a globális felmelegedés, aztán izzás, aztán kitör a lázadás.

  VálaszTörlés
 6. A primitív szövegek írói magukat minősítik. Emlékeztető: az 50. évfordulón a fütyülés tönkretette a méltó megemlékezést.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nevetséges vagy. Elbújik a csúti gnóm, ahogy mindig is, ti meg takarjátok és óvjátok a gecit.

   Törlés
 7. Szóval Ön szerint is a kormány emberei a kopaszok, akik törvénytelenül, erőszakkal akadályozzák a demokrácia működését? Köszönöm. Ennyit akartam hallani.

  VálaszTörlés
 8. vsz álnéven fröcsögő fizetett troll ez a mariska nertárs, de legalább jól elszólta magát

  VálaszTörlés
 9. nertárs, állj közénk! (ja, nem.)

  VálaszTörlés
 10. Sajnos túl sok az idős, nyugdíjas , aki ha akarna sem tudna kimenni, és órákat ácsorogni,utazgatni,és félni...mert ezektől félni is kell!

  VálaszTörlés