2016. szeptember 17., szombat

Politikai fogoly

Politikai fogoly leszek 20 napig Baracskán. Október 3. és 23. között fogok ülni, két általam szervezett tüntetés ürügyén. 




Nagyjából mostanra mindenki számára tiszta, hogy az Orbán Rezsim diktatúra. Ha valakinek mégis kétségei lennének, itt a történet: saját bőrömön bizonyítom be a kétkedőknek a valóságot. Jogerős bírói ítélet van arról, hogy 8 és 12 napot kell leülnöm Baracskán. Kezdjük ezúttal a végén. A jogerős ítéletet olyan tárgyaláson hozták, amin nem vettem részt. Nem azért nem vettem részt, mert ne szerettem volna saját ügyemben eljárni a tárgyalóteremben. Olyannyira szerettem volna, hogy a bírósági tárgyalást ÉN KÉRTEM. De valahogy mégsem sikerült elérnie a bíróságnak, pedighát közismert: MINDEN engem érintő ügyben - és van dögivel - résztveszek az eljárás minden pontján.


Akár gyanúsított vagyok, akár tanú, akár rendőrségre, akár bíróságra kell mennem: MINDIG ott vagyok, ezt nagyjából ezernyi általam átvett postai értesítő - a mennyiség sem túlzás mostanra, 75 ügyet indított ellenem az Orbán Rezsim -, és a fizikai jelenlétemet igazoló jegyzőkönyvek bizonyítják. Ott vagyok tehát MINDIG és MINDENHOL, épp csak a saját MAGAM ÁLTAL kért eljárástól maradnék távol? Egy frászt. Azért fellebbeztem két nyilvánvalóan törvénytelen szabálysértési határozat ellen, hogy azokat a bíróság oda dobja, ahová egyébként valók: szemétkosárba. Ilyenkor derül ki persze, hogy Orbánék milyen alaposan építik a diktatúrát. Még régebben törvényt módosítottak, lényege annyi: ha kétszer kézbesítik a meghívót, és az ügyfél nem veszi át, akkor kézbesítettnek kell tekinteni.


Csakhát a kézbesítésre egyetlen bizonyíték van: a postás aláírása egy postakönyvben. Ne legyünk naivak: a Rezsim az egész országot maga alá gyűrte, képzeljük el, amint egy szerencsétlen kézbesítő nemet mond az Őt nyomatékosan megkérőknek: ugyanmár, írja be a postkönyvbe, hogy bedobta az értesítőt, valójában meg tépje szét és húzza le a klozeton. Úgyhogy a levél a táskában marad, azt nem kapom meg, de attól még úgy tekintik, mintha én nem akarnék részt venni a SAJÁT MAGAM által indított jogorvoslati eljárásban. Fognak még ezel a nyilvánvalóan diktatúra-építő jogszabályi abszurddal élni: simán lehet olyan tárgyalásokat tartani, amik jogszerűnek minősülnek Orbánisztánban, épp csak az érintett nem tudja, hogy Ő az eljárás alanya.


A 20 napnyi börtön két részből áll. Kaptam először is 8 napot egy Kocsis Máté ellen szervezett tüntetésért. Emlékezetes, mikor fészbukján vadul migránsozni kezdett, tele volt vele a sajtó. Ment volna ennek kapcsán a TV2-be, a Mokka nevű műsorba, hogy nagy nyilvánosság előtt fejtse ki náciszagú téziseit. Én meg szerveztem egy tüntetést a TV2 elé, tudván: ha Kocsis tudja, hogy várjuk, nem biztos hogy odajön. Nem is jött, a célt elértük, ám engem szabálysértési bírsággal sújtottak, mondván: nem jelentettem be 3 nappal előre a tüntetést. Az illető szabálysértési előadó életében nem olvasott még egyetlen sort sem a gyülekezési törvényből, így aztán azt sem tudta: egy eseményre lehet hirtelen reagálású tüntetést szervezni. Nyilvánvaló ugyanis, hogyha valaki szerdán tesz olyat, ami ellen csütörtökön tüntetni kell, azt a demonstrációt nem lehet hétfőn bejelenteni, ugyanis hétfőn még nem tudom, hogy a delikvens mit fog csinálni szerdán. Abszurd, nem?


A másik, szintén Kocsis elleni tüntetés. Meglátogattuk múltév augusztus 20-án saját kerületének állami ünnepségén, hogy amennyiben ott is migránsozik, jelezzük: nagyon nem értünk egyet vele. Nem tüntetést szerveztünk, hanem odamentünk résztvenni a rendezvényen, hátha a jelenlétünk elég nyomást gyakorol rá, hogy emberként, ne pedig kisfasisztaként nyilatkozzon meg. Csakhát elénk állították a Kubatov Gárda kopaszait, nem tudtunk bemenni, meg is ütötték egyik idős nőaktivistánkat. Én pedig az ütés, és a nembeengedés elleni tiltakozásként a helyszínen flashmobot jelentettem be. Helyzet ugyanaz, mint a másik ügyben, a szabálysértési ügyintéző személye is az, micsoda véletlen. Ismét nem sikerült megértenie, hogy egy helyben elcsattanó pofon, és a kopaszgárda felvonulása ellen nem lehet három nappal korábban tüntetést bejelenteni, ugyanis akkor még nem tudom, mi fog három nap múlva történni.


Minden jogászkodástól mentes szimpla józan ésszel is egészen elképesztő a történet: börtönben fogok ülni, mert nem jelentettem be előre olyan cselekedetek ellen tüntetést, melyek a bejelentés pillanatában még meg sem történtek. Nem mentem el olyan fellebviteli eljárásra, aminek időpontjáról, helyszínéről nem tudtam. Úgy tűnik, ellenzékinek minimum gondolatolvasónak, és jövőbelátónak kell lennie, ennek hiányában ugyanis fizikailag lehetetlen a jogszabályok szerint megvédenem magam. Jelzem, ezeket a jogszabályokat, amiket már amúgysem tartanak be, szigorítani fogják, semmit sem bíz a véletlenre a Rezsim. Úgyhogy a helyzet az, hogy Korrupcióirtó Népszavazásunk országos aláírásgyűjtését október 3. és 23. között felfüggesztjük: a Demokrata Ellenállás sátra és csapata a nap 24 órájában Baracskán, a börtön előtt fog tüntetni, és kiállni értem. Churchill mondta: egy diktatúrában ellenzéki vagy utcán van, vagy börtönben.

Én már mindkettőben.


24 megjegyzés:

  1. A történet(ek) úgy kerek(ek), ha Strasbourgban ér(nek) véget.
    Sok szerencsét Tuareg!

    VálaszTörlés
  2. Hogy mondod? Hogy nem szereztél tudomást arról, hogy az általad tett feljelentés alapján indított tárgyalást kitűzték, és ezért távollétedben elmarasztaló ítéletet hozott a bíróság?
    Itt több kérdés is felmerülhet.
    1.)Távolléted miatt miért nem halasztotta a tárgyalást?
    2.)Személyes meghallgatásod nélkül tisztázta-e a tényállást,
    amely alapján ítéletet tudott hozni.
    3.)Hogy értesültél az ítéletről, van e felbelezési lehetőséged?
    4.)Ha nincs.Miért nem élsz a rendkívüli jogorvoslati lehetőségeddel?
    5.)Érdekes lehet még, a marasztaló ítélet indoklása is.
    DE, hát nem kell téged kioktatni, tudod ezt magad is nagyon jól, szereztél elég tapasztalatot ilyen ügyekben.

    VálaszTörlés
  3. Ez a postai trükk nem új keletű, már működött Antal Jóska idejében is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a postatörvény 1949-es. Én a behívómat nem kaptam meg ugyanígy. A postás nem hagyott értesítőt... Persze a tényt nekem kellett volna bizonyítanom (a posta nyilván nem ismerte be). Maradt a 30000-es bírság.

      Törlés
    2. Apostatörvény valóban régi, én mindkét oldalát +tapasztaltam :-(

      Törlés
    3. Nekem van jogerős határozatom a Fogyasztóvédelmi Hatóságtól, mely a kézbesítési vélelem megdöntésére alapszik. Bibí!:)
      A kézbesítési vélelem csak ADDIG ÉL, amíg kétségbe nem vonod és nem kéred bizonyítását. Én kértem. (A bizonyítási teher ugyanis a küldőn van.) Nem tudták bizonyítani. Ezért nem engem, hanem a szolgáltatót bírságolták meg - 800 000 Ft-ra.

      Törlés
  4. Ez az ügy természetesen nem fog itt megállni, megy tovább a maga útján. Viszont figyelmeztetés, Orbanisztánban - elvtársak - a helyzet fokozódik. Ugye, virág elvtárs?

    VálaszTörlés
  5. A 70 ÉVEK KÁDÁR RENDSZERÉBE NEM VOLT ILYEN PÉLDÁTLAN INTÉZKEDÉS.....FELHÁBORÍTÓ!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez rossz példa volt!
      Orbán rendszere majdnem rosszabb mint a Kádáré volt!
      Én már éltem akkor, ezért tudom, hogy ha csak egy light-osabb flash mobot tartottam volna valamelyik főkomcsi ellen akkor nem úsztam volna meg 20 nappal!

      Törlés
  6. Hát igen, az agyongyűlölt liberalizmus az élet megrontójaként, és a szabad gondolkozás ledegradálójaként jelenik meg Orbán politikájában. Csak az életszerűség és a korhűség miatt, kiollóztam a szót az idegenszavak szótárából. Tehát a LIBERALIZMUS: (latin eredetű)1. szabadelvűség; a feudalizmusban a nemességgel való kompromisszummal beilleszkedni akaró, a polgári szabadságjogokért nem forradalmi úton küzdő polgárság politikai irányzata, amely gazdasági téren az állai beavatkozástól mentes szabad versenyt népszerűsíti. 2. elvszerűség;túlzott engedékenység,elnézés. 3. (rég.v.)pejor nagyvonalúság, bőkezűség. Szerintem a Martinovics, Hajnóczi féle csapat forog a sírjába, mert gondolni sem mertek arra, hogy 220 évvel utánuk még ilyenekért embereket börtönöznek be.A másik téma már a ma. Magyarország a jogi puccs utáni káoszban fetreng, és nem is igen látszik az ebből való tényleges kilábalás. Mindig minden rezsim kinevelte a maga szekértoló hadát, akik elvektől, lelkiismerettől, becsülettől mentesen aljas módon, csak a megélhetésért, vagy vagyoni javakért mindenre képesek voltak. Most ez túl jóra sikeredett, és ezért van az, hogy nincs komoly ellenállás, csak a szavak szintjén, kisebb csoportoktól függetlenül. Ha elemeznem kellene akkor talán azt írhatnám le, hogy a több százezer gazdasági és politikai kivándorló nagyon hiányzik a magyar politikai palettáról. Ők ugyanis a fiatalság zöme, akik ha itthon lennének talán meg tudna mozdulni a tömeg. A mostani szavazási rendelet tőrt szúrt ennek a rétegnek is a szívébe. Az elszakított területeken élőket, pedig a Gyurcsány féle szavazás , és az Orbán féle megvásárlás teljesen félrevezette. Na innen álljuk fel, ha van még remény.

    VálaszTörlés
  7. Sajnálom Gábor. De te többet is kibírtál, ki bírsz... A Törvényekről, meg annyit, milyen törvényekről beszélünk egy lassan totális diktatúrában. Milyen törvényhozásról, ahol még az Alkotmánybíróság, a Főügyész, a belügyminiszter, a Belsőelhárítás, sorolhatnám a "Nagyvezír" kezében van! De tudom ha bekerülsz, ott is összeszedsz egy jó pár embert aki csatlakozni fog a mozgalmadhoz. ( Aster )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tuti!
      A rezsim az ártatlanokat, megtévedőket,piti tolvajokat elítéli, becsukja. Egy sem fideSS-rajongó! A kinti nagyban minket lenyúló "elit" helyett Ti "szívtok".
      Na nem úgy, mint dtomi!

      Törlés
  8. Teljesen ledöbbentem! Nem találok szavakat!!
    Sajnálom! Ez ellen a kormány ellen tenni kell
    de sürgösen....hát ilyen NINCS!!!
    Gábor sok szerencsét, vigyázz magadra!!
    Besenyeiné Rózsa

    VálaszTörlés
  9. Mi lesz, ha ott megetetnek valamivel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogják! :D De ez egy következő blog lesz.............

      Törlés
  10. Ugye elmész Strasbourgba? Hadd dőljön a lé! :-)
    Baracskán lehet látogatni?

    VálaszTörlés
  11. Írok egy igen elcsépelt és nagyon helytálló közhelyet,Gábor :) Ami nem öl meg,az megerősít! :)Sok erőt és kitartást neked!

    VálaszTörlés
  12. Javasolom, hogy hasznàljàtok ezt a terminologiàt:
    Ellenség büntetö jog.
    Olvassàtok el rövid cikkemet ebben az ügyben. Ahol alkalmazzàk az ellenség büntetöjogot, ott diktatura van. Ezt egy német jogàsz professzor talàlta ki. Az elején kritizàlta ezt, de aztàn àtesett a lo tuloldalàra és ö maga fejlesztette ill. rejtette el a német törvényekben az ellenség büntetö jog paragrafusait. A Délamerikai orszàgok diszdokori cimekkel halmoztàk el.
    https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/01/ellenseg-bunteto-jog-alkalmazasa-a-diktatura-megletenek-bizonyiteka/

    VálaszTörlés
  13. Baracskán jelenleg is köztörvényes bűnözők illetve kisebb súlyú vétségért jogerősen elítéltek töltik a rájuk kiszabott büntetések idejét. Jó levegő, közepes táplálás, korai felkelés, lefekvés, munka... *Hol van ebben politika?*
    A Budaházyék ügye az egyértelműen politikai eljárás volt, de rá nem húsz napot, hanem *húsz évet* kért az ügyész. Egy valóságos "politikai", egy valódi ellenálló 20 napból nem kreál politikai ügyet.

    VálaszTörlés