2016. február 24., szerda

Megvilágosultak

Sok cím járt a fejemben a tegnapi nap eseménykáosza után, aztán ez maradt. Másik cím lehetett volna ez: Ismerős Arcok, mivel a kopasz bérnácikhoz volt már többször szerencsém akcióink közben. De lássuk, mi a legfontosabb a tegnapi napból.




A többi újságíróhoz képest megvan az az előnyöm, hogy én terepen is dolgozom, akciókat, tüntetéseket, ellenállást szervezve. Így aztán számomra a Szocik népszavazási beadványát megállító kopaszok akciója nulla meglepetést okozott, mintahogy a képeken látható arcokat is láttam már testközelből. Ugyanez a banda volt ott, mikor március 15-én Orbánt kifütyültük a Nemzeti Múzeumnál, és ugyanezek akadályozták meg, hogy bemenjünk Hugyosmáté augusztus 20-i önfényezésére. A vezetőik változnak csak: Orbán dzsemboriján a TEK tisztjei voltak a Főgóréik, Kocsisnál a helyi Fidesznyik potentátok, de a sereg ugyanaz. Kubatov Fradijának többségükben börtönviselt verőlegényei, mégcsak világnézetük sincs, eccerű bérnácik, ha más a megrendelő, akkor lehetnek ezek bármi mások is. A Szocik a délelőtti események miatt estére villámcsődületet szerveztek, jól tették, ott voltunk, kábé 500-an mindenhonnan, nem rossz arány egy ilyen hirtelen összehozott tiltakozásnál. És ott, a tüntetésen ért az első olyan élmény, ami miatt ez lett a cím: Megvilágosultak.


Tóbiás, Szoci pártelnök ugyanis így kezdte a beszédét: "Ma reggel még jogállamban ébredtem"... Namost ritka az olyan alkalom, mikor valakit lehurrog az a tüntetőcsapat, amelyik támogatni ment ki. De épp ez történt. Mind az 500 ember elkezdett fújolni, Tóbiás meg is állt egy pillanatra. Jobban folytatta aztán, de az a pillanat, mikor 500 ember jött rá: Tóbiásnak ma esett le, hogy itt Diktatúra van, na az emlékezetes marad. A másik ilyen intellektuális inzultus este ért, már itthon, a neten. Gyurcsány nagy garral bejelentette, hogy a demokrata "ellenzék" mostantól bojkottálja a parlament üléseit. Ja, most SEM azt jelentette be, hogy kijönnek végleg a Bábparlamentből, befejezve a Diktatúra demokráciává hitelesítését, csak azt: bojkottálják. Ja, és a kétharmados törvények kivételével, mert arra bemennek. Nakérem, hát ez a kettő így kicsit sok. Itt minden épeszű átlagmagyarnak töknyilvánvaló évek óta, hogy ami van, az egy nettó Diktatúra. Épp csak AZOKNAK nem volt világos, akiket azért juttattunk a parlamentbe, és azért fizetnek az adózók, hogy jobban értsenek a politikához, mint mi. Hát, nemhogy jobban nem értenek hozzá, de eszerint a teljes alkalmatlanságig fingjuk nincs, mi folyik az Országban régóta.


Vajon mi olyan történhetett, ami miatt egyszercsak megvilágosultak? Megmondom: most először Velük történt az, ami a Néppel már régóta. Hogy a mi tüntetéseinket ötször oszlatták föl éjjeli akció keretében TEK-ék, az nem számított. Hogy ugyanezek a bérnácik alkalmaztak fizikai erőszakot civil demonstrálók ellen mindenütt: az sem lényeges. Nade azmárigen, ha a parlamentiek érinthetetlen kasztjához is hozzá mernek nyúlni. Szánalmas. Két éve mondjuk, írjuk, tettekkel bizonyítjuk minden eszközünkkel: az Orbán Rezsim Fasiszta Diktatúra. Annyi a bizonyíték, hogy azért egy jogállamban már összejött volna egy életfogyt a Narancsgóréknak. És mindezen bizonyítékaink közismertek a legszélesebb nyilvánosságban is. A Pártvezérek számára is. Ám mindaddig, amíg nem az Ő bőrükre megy a vásár, nem mozdulnak. Évek óta csak azzal vannak elfoglalva, hogy valahogy kimagyarázzák: miért is szükségszerű egy Diktatúrában, hogy az azt demokráciának hazudó Parlamentjében jópénzért bennücsizzenek.


Rettenetes kárt okoztak ezzel a kétévnyi megélhetési passzivitással. Ha az Illiberális Orbáni Állam bejelentésekor, másfél évvel ezelőtt kijönnek a nappali melegedőből, és utcai ellenállásba kezdenek, ma már tán nem volna Orbán Rezsim. De végigmelegedték a két évet, mindenkit ekézve, aki kimondta az igazat: ez itt Diktatúra, annak parlamenti hitelesítői pedig kollaboránsok a Rezsim fenntartásában. Tóbiás nyitómondata, Gyurcsány bojkottfelhívása nem más, mint egy beismerő vallomás. Elkúrtátok. És mindenben, mondom MINDENBEN nekünk, keveseknek volt és van IGAZUNK. És hadd ne morzsolgassunk most örömkönnyeket, hogy két év után sikerült Nektek is átlátnotok a nyilvánvalót. Ez a két év ugyanis a Ti lelketeken szárad. Ti hagytátok tudatos passzivitásotokkal, parlamenti műellenzéki viselkedésetekkel elszabadulni addig a pontig a Diktatúrát, hogy az már Titeket is elér. És persze ehhez a Nagy Megvilágosodáshoz valójában kellett mégegy dolog: a Nép megmozdult, és fölsorakozott a Szakszervezetek mögé, hogy hatalmas tüntetésekkel, sztrájkokkal, polgári engedetlenséggel UTCÁN gyűrje le a Rezsimet. És Ti beszartatok: eltűntök a süllyesztőben, ha nem csináltok végre valami tevőlegest. De csaxólok:

Elkéstetek.


6 megjegyzés:

  1. Érdekes, én nem szoktam "jogállamban" ébredni. Már régen érzem a bőrömön, hogy itt már nincs jogállam. Itt egy centralizált állam van, orbán osztja a lapokat, s mit kapnak az urak, azt teljesítik. Orbán jól tud osztani. Jól tud osztani a haveroknak is a közös vagyonunkból, ami a mienk is - lenne -! Valamit csinálni kell, mert ez így nem mehet tovább.

    VálaszTörlés
  2. Tökéletesen egyetértek ! Azzal toldanám meg, hogy ,ha már kijöttek a rendőrök a NVI-hoz-tán kétszer is ,,átmentek " ott, legalább kihasználhatták volna az alkalmat, hogy igazoltassák a jelenlévőket, így fény derülhetett volna a kilétükre, eredeti ,,küldetésükre ", magyarán, nem maradtak volna arctalanok ! Még egyszer bebizonyították, hogy töketlenek !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Senkit nem akadályoztak abban, hogy kölcsönös igazoltatást kérjen. Akkor nyolc napon belül kikérhetők az adatok!

      Törlés
  3. ..én úgy látom ,ha a Magyar nem veszi fel a "kesztyűt",s tovább is Jézus igéjét "mormolja " orbán s bandája ellen(ha pofán vágnak jobbról akkor odatartod a balt is) akkor újra megismétlődik a kun béla ,szálasi ,rákosi -kori diktatúra Magyarországon..

    VálaszTörlés
  4. Jól fizet Kubatovaris úr.
    Ott középen annak a párttitkár tarkójú fazon kecses kis testén feszülő Burberry dzsekinek a legolcsóbbja is 1600 USD.

    VálaszTörlés