2016. március 25., péntek

Haláltusa

A Diktatúrák nem tartanak örökké. Sehol és semikor. Végük akkor lesz, mikor a gyakorlatban kell bemutatni erejüket, mert a társadalom megosztásán, az egyén kiszolgáltatottságán alapuló lelki terror többé nem hatásos. És épp itt tartunk.




Ha több napon át nem írok, annak oka van. Március 20-tól a Kossuth téren vagyunk nonstop, sátras tüntetéssel, és minden éjszakámat ott töltöttem. Volt esélye, hogy Orbán a korábbi akcióikhoz hasonlóan a saját maga által elrendelt terrorellenes intézkedések részeként eltakaríttat minket a Parlament elől, ilyenkor meg aztán ott a helyem, természetesen. Egyelőre nem nyúltak hozzánk, úgyhogy ma éjjel van időm írni, pótolom is az elmaradt írnivalót. Először is: az elrendelt intézkedések sok mindenre alkalmasak, csak épp terrorelhárításra nem. Az öngyilkos merénylőn nem látni, hogy az, egészen addig, míg egy nagy robbanásban nyilvánvalóvá nem válik. Ha meg nem tudod, hol a célpont, lehet bármennyi fegyvered, nem tudsz velük mire lőni. Ott szoktak ilyen látványos erődemonstrációt tartani, ahol épp megtörtént a merénylet, és a célja a Nép megnyugtatása: odafigyelünk, itt vagyunk, nekünk is vannak fegyvereseink, nyugi. Ám ahol nem történt semmi, mint kishazánkban, ott a TEK-legények látványos megsétáltatásának teljesen más célja van: megfélemlítés.


A legkiemeltebben "őrzött" hely természetesen a Rezsim székháza: a Parlament, a fél TEK ott nyüzsgött a Kossuth téren, egyenruhában és anélkül. Dögivel láttunk érdekesnél érdekesebb dolgokat, de most ezekről nem mondok inkább részleteket: a végén még az itt megírtak lennének az ürügy tüntetési sátrunk lebontására, azt meg nem szeretném. Elég annyi: ez egy operett, semmi több, díszlet, handabanda, melldöngetés, erőfitogtatás, nem a terroristák felé, mert akik halálra készülnek, azok nem félnek géppisztolyosoktól sem, ez gondolom világos. A Népnek kéne megijedni, hogy micsoda erő van Orbán kezében, de a Nép épp azzal van elfoglalva, hogy lázadjon, úgyhogy az ilyenféle erődemonstráció épp nem érdekel már senkit. Valódi célja inkább csak annyi: megnyugtatni a Diktátort, hogy ha gáz lesz, vannak hozzá hű fegyveresek, akik kimentik, ha szaladnia kell. Mert egyébként nagyjából az egész TEK-et kivezényelték, nem is bírták sokáig fönntartani az állandó, sokcélpontos járőrözést, tán ha vannak ezren, nincs kivel leváltani az elfáradt járőröket. 


Sem '56-ban nálunk, sem '89-ben Romániában nem volt elég még egy soktízezres ÁVH, vagy Securitate sem a Nép megfékezésére: ez a hozzájuk képest maroknyi TEK-es tényleg csak kimenekítésre alkalmas. És itt érünk el a lényeghez. A Diktatúra nem más, mint a Nép többségével szembeni uralkodás. Egy tízmilliós országban kétmillió támogatóval sem vagy többségben, nincs tehát arra felhatalmazásod, hogy mindazt a mocsokságot megtedd, amit a Felcsúti Gazember Bandája az elmúlt 6 évben elvégzett. Sem az Alkotmány lerombolására, sem a szabadrablásra nem adott senki felhatalmazást, sem a hatalmi ágak: bíróság, erőszakszervek, média, nemzeti bank, meg úgy nagyjából minden einstandolására. És ezekért majd felelniük kell, mert közben épp tevékenységük miatt általános lett az elszegényedés, a félelem, ha vannak tőlünk Nyugatra olyan országok, amikre mondhatjuk: jóléti állam, akkor a miénkre pedig ez igaz: rosszléti állam. A Nép elsöprő többsége rosszabbul járt Orbán "kormányzásával", és be is fogja nyújtani ezért a számlát.


Orbán tehetséges diktátor, ha nem az lenne, nem tudta volna kiépíteni a Rendszerét. És mivel okos, ezért aztán azt is tudja: ha a társadalmi csoportok egymás ellen fordításával fölépített, az oszd meg és uralkodj elvére alapozó fortélyos félelem légköre múlni kezd, akkor neki annyi. A Tanárlázadás lényege pedig épp a kiölt szolidaritás fölélesztése, a közösségi összetartás újrateremtése. És ha 8 millió ember fölébred, akkor már csak a nettó fegyveres erőre hagyatkozhat a Diktátor. Az meg persze csak kívülről nézve tűnik valamiféle egységesen bevethető monolitnak, valójában a rendőrök döntő része is rühelli a Rezsimet, épp azért, mert politikai parancsokat kell teljesíteniük, vállalt hivatásukkal ellentétben. Úgyhogy a TEK-es erődemonstráció, és egyáltalán, a speciális osztag létrehozásának oka is valójában csak annyi: Orbán nem bízik a normál rendőrségben, tudja, hogy az nem hajt végre népellenes parancsot. A mostani operett-járőrözésük is legalább annyira szól a többi rendőri alakulatnak, mint magának a Népnek.


Pukliék Tanárlázadásával kiszabadult a szellem a palackból. Ha valaki azt gondolja, hogy Orbán országok közötti kapcsolatokat építeni járkál Kazahsztántól Mongóliáig, csendben útbaejtve az összes arrafelé létező diktatúrát, akkor téved. A patkány mindig megérzi a veszélyt, és még időben kapar magának menekülőutat. Mert azt tudja a Geci, hogy mikor a Népítélet Napja eljön, akkor Nyugatra, demokráciába nem menekülhet. Elkövetett bőven annyi mocsokságot, hogy abból pár életfogytiglan kijön, és az újraalapított Magyar Köztársaság ki fogja kérni a Keresztapát, és a Nyugat ki is fogja adni. Az okos Diktátor persze tudja, hogy túl sokáig egyetlen diktátorhaverjánál sem maradhat, mert azok is gátlástalan maffiózók: ha valaki több pénzt ígér Nekik, akkor simán kiadják az addigi szövetségest. Így aztán szép kis útvonaltervet épít, egy-két év itt, pár másik ott, ellesz Közép-Ázsiában egy ideig, összegyűjtött elég váltságdíjat, hogy két évtizedig vásárolhasson magának szabadlábat. Addig meg próbálkozik, hátha sikerül visszagyömöszölni a fölébredt Népszellemet a palackba. Nem, Geci, nem sikerül.

Gyerünk Magyarok! Hajrá Köztársaság!


1 megjegyzés:

  1. Nem mostanában lesz belőle valami....Az idióta 3.-oldal, egymást szúrja hátba, az egyesülés helyett.... Banga nép...Van a jobb, a szélsőjobb, és a 3-ik oldal!!! Ha valaki végre összefogná őket! Félre a szurkálással, egymás basztatásával, hibáinak kutatásával!!! Egységben az erő!!! Ha nem tanuljátok meg, még sírhelyek sem maradnak... Azt is a csuti mangalicáktól kell megvenni....

    VálaszTörlés